Diretto SEO Quickscan

Onze SEO Quickscan

Maak je website beter vindbaar, zodat je meer gratis geïnteresseerde bezoekers trekt via zoekmachines (Google). Ontdek wat je op korte termijn op je site kunt verbeteren. Laat door ons een SEO Quickscan uitvoeren.

Deze GRATIS* SEO Quickscan (Search Engine Optimization Quickscan) geeft je direct inzicht in alle meest relevante verbeterpunten. Een rapport-op-maat waarmee je direct actie kan ondernemen. Zonder meteen hoge kosten te hoeven maken.

Je krijgt dus een praktisch en direct toepasbaar advies wat direct resultaat op kan leveren.

Diretto Omnichannel Quickscan

Waarom een SEO Quickscan?

 • Wij controleren je website op de meest belangrijke onderdelen
 • Je krijgt binnen één week je rapport in begrijpelijke woorden (geen jargon)
 • Het staat vol met praktische en direct uitvoerbare acties en tips
 • We geven een roadmap hoe je structureel aan SEO kunt werken
 • Inclusief workshop: Onze SEO-specialist presenteert zelf het rapport bij je op locatie. Er is daarin veel ruimte voor interactiviteit en vragen.
SEO: Quickscan

Wat doen we precies?

Je website en/of mobiele website wordt op 5 onderdelen beoordeeld:

 1. Zoekwoordgebruik (Keywords in combinatie met zoekvolumes. Oftewel, hoe vaak er op deze woorden gezocht wordt in zoekmachines)
 2. Content
 3. Google-vriendelijke technieken
 4. Populariteitsopbouw (backlinks)
 5. Call-to-actions

Het is dus géén geautomatiseerde SEO Scan op alleen maar de techniek. Het internet staat vol met dit soort (gratis beschikbare tools), maar je kunt er als marketer niet zo veel mee. Het zijn vaak zeer technische adviezen en SEO is veel meer dan techniek alleen. 

SEO: Content is King

Uitvoering en kosten

 • Binnen één week kan het advies gereed zijn en gepresenteerd worden in workshop-vorm
 • Wij doen altijd een telefonische intake vooraf
 • Wij gebruiken géén rapportagetool, onze SEO Scan wordt gedaan door een SEO-specialist die ruimschoots zijn succes bewezen heeft. Hij beheert vele websites die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en verdient daar zijn salaris door de inkomsten uit advertenties (affliates).
 • De SEO Quickscan is GRATIS*.
SEO: More than technique
* De SEO Quickscan kost € 1.000,-. Bij een mogelijke betaalde opdracht binnen één jaar na de scan, wordt het bedrag gecrediteerd. Vraag naar de exacte voorwaarden.

Meer informatie / afspraak

Wat is SEO? (in begrijpelijke taal)

SEO staat voor 'Search Engine Optimization', in het Nederlands noemen we het ook wel 'Zoekmachineoptimalisatie'. Dit houdt in dat je een website gaat optimaliseren voor zoekmachines, zodat je hoger in de gratis zoekmachineresultaten komt als iemand een bepaald keyword of combinatie van keywords in een zoekmachine intypt.

Nu zal je je misschien afvragen wat een 'keyword' is. Dat is een woord waarop jij gevonden wilt worden met je website en die mensen logischerwijs bij een zoekmachine (zoals Google ) intikken om iets te vinden. Het is hierbij erg belangrijk dat je goede keywords (steekwoorden) als uitgangspunt gebruikt voor je website.

Iemand die een nieuwe wasmachine zoekt, zal iets intikken als "goedkope goede wasmachine kopen", maar die gaat hoogstwaarschijnlijk niet zoeken op "Miele W 3164 Edition 111". Daarnaast is het interessant te weten of mensen vooral zoeken op de algemene term "wasmachine" of "wasautomaat", of beide. Het is een bekende case dat Miele ooit alleen maar de term "wasautomaat" op de website pagina's had staan en daardoor heel veel bezoekers miste die zochten op de term "wasmachine".

Als je weet waar mensen op zoeken om jouw producten of diensten te vinden, kun je die keywords netjes in je content (inhoud van de tekst op je website) verwerken. Dit is erg belangrijk, want Google let erop dat je keywords relevant zijn en passen bij je website content.

Je zult je misschien afvragen hoe Google bepaalt of je site hoog in de gratis zoekresultaten komt op een bepaald keyword of juist niet. Google beoordeelt websites op enorm veel punten. Niemand weet precies op hoeveel en welke punten dat allemaal zijn. Maar je kunt je website wel veel verbeteren. Google geeft je website een soort van kwaliteitsscore die ze 'Pagerank' noemen. Je kunt een Pagerank van 0 t/m 10 hebben. Waarbij 1 heel makkelijk te halen is en 10 extreem moeilijk. Er is maar een aantal websites in de hele wereld die een Pagerank van 10 hebben. Google.com is er één van, niet zo verwonderlijk.

Eén van de belangrijkste dingen voor een hoge Pagerank is unique content (dus niet letterlijk gekopieerd van een andere website of pagina binnen je eigen website). Google houdt ook in de gaten of de content actueel is en of er regelmatig nieuwe content bijkomt. Hier moet je dus over nadenken en een soort 'content plan/kalender' voor opstellen.

Backlinks zijn ook enorm belangrijk. Een backlink is een link naar jouw website vanaf een andere website. Het idee hierachter is dat website met goede inhoud meer backlinks hebben. Ook is de kwaliteit van de backlinks belangrijk. Staat de backlink op een pagina met een hoge Pagerank en wat is de Pagerank van het hele domein? Ook hier speelt content weer een belangrijke rol. Als een verwijzende website over hetzelfde onderwerp gaat en die op zijn homepage een link naar jouw webpagina plaatst, dan is die veel belangrijker dan een link op een pagina die helemaal niets met jouw website inhoud te maken heeft.

Kortom, SEO is een samenspel tussen techniek, content en links. Die moeten allemaal geoptimaliseerd zijn en elkaar versterken. Daar is is een SEO Quickscan een prima vertrekpunt voor om te starten met hieraan te (gaan) werken. Zoals je nu wellicht snapt, is SEO niet iets dat je eenmalig 'even doet', maar iets dat continue aandacht nodig heeft.Doe nu onze GRATIS*

SEO Quickscan


"Snel, praktisch en direct aan de slag. Geen rapport uit rapportagetool, maar maatwerk door onze SEO-expert." 


Scroll down for details